Kodukord/ House rules

Siit blogist materjalide kasutamisel palun viita aadressile
http://annelasblogi.blogspot.com/ või teata mulle!
Uus blogi (ainult Neofinetia ja Sedirea) http://annelaneo.blogspot.com/

When using materials from this blog please refer to
http://annelasblogi.blogspot.com/ or report me !
New blog (only Neofinetia and Sedirea)
http://annelaneo.blogspot.com/

reede, 3. mai 2013

Orhideede ja tillandsiate näitus Riias 27. aprill 2013


Järjekordne näitus juhtus jällegi sessi ajal. Paha oli tunnistada ühe oma lemmik õppejõule, et näitus on minusuguse kiiksuga inimesele tähtsam kui loengus viibimine. Hea pilguga ta sellele muidugi ei vaadanud, et jällegi ta loengust puudun. Aga ma olin aus iseenda ja õppejõu vastu.

Tänapäeva elus peab olema inimesele tõsine hobbi, mis on  hingele. Parem om muidugi üks ja tõeline, mitte joosta ja tõmmelda mitme harrastuse vahel. Juhtub ka nii, et sellest ühest kasvab paraku mitu välja, aga nad on omavahel seoses.

Vähemalt oli mulle seda näitust vaja, sai ära mahutatud, sest selleks sessiks oli kõike väga palju. Eelmine päev olid kutsevõistlused, järgmine päev jällegi kontrolltöö.

Igatahes sõitsime Ürjega Riiga bussiga, normaalne edasi-tagasi 14.40. Selle rahaga ei käi enam Tallinnas ära ning Tartust rääkimata. Me olime iseenda peremehed, hea oli Riia linnas  ringi liikuda ning ammustest aegadest mälus tuhnida. Loodusmaja, kus toimus nätus, asus bussijaamast vaid 650m kaugusel. Startisime hommikul kell 8.00 ja Riiga jõudsime 10.30.

Näitus oli igati kaunis ja tore, igaüks oli kujundanud oma laua ise. Kasutatud erinevaid ümbriseid taimede ümber, mis ongi just põnevam ning huvitavam. Kellel oli vähem eksponeerida, need olid sõbralikult mitmekesi ühel laual. Kohtasime ka kahte foorumlast, kes olid nagu meie suutnud ennast mugavustsoonist välja tuua ning näitust külastada.

Pildistamisele seekord eriti rõhku ei pannud, mõned sai tehtud ja rohkem ehk isegi tillandsiatest. Nendest olid väga uhked kollektsioonid. Loomulikult on need taimed omaette kaunid ilma õiteta.
Mõned pildid siis,
 


 

aga kõik asub sellel aadressil:


Lihtsalt üks nimetu aga rõõmsavärviline kuukingaline.
Ei ole juhtunud kaubanduses nägema.
Müügi poole pealt oli esindatud ainult leedu firma ja kollektsionäärid, kellel oli tekkinud ülejäägid. PeruFlora sel korral puudus, kahjuks.

Ja nagu alati ei saa tühjade kätega ära tulla. Kuna ma põhimõtteliselt midagi ei tellinud, heas usus, et alati võib midagi huvitavat olla. Paraku tillandsiad ei olnud, oleks pidanud ikkagi ette teatama. Aga pole hullu, küll jõuab. Muidugi oli veel osta, aga kukkusin siis kaaluma, kas ikka on nii hädasti praegu vaja. Ju siis ei olnud, kuigi tean et plaanis on kohe kindlasti.
Paphiopedilum helenae x sukhakulii
Tillandsia paraensis

Veenusking on oma loomult, tänu esivanematele, väikesemõõduline. Tulemas on uus tita ja õievars.
Õnnetuseks sai üks leheke aga transportimisel viga.
Kaks kirjulehelist phalet jäid aga
                ootama oma aega ......

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar