Kodukord/ House rules

Siit blogist materjalide kasutamisel palun viita aadressile
http://annelasblogi.blogspot.com/ või teata mulle!
Uus blogi (ainult Neofinetia ja Sedirea) http://annelaneo.blogspot.com/

When using materials from this blog please refer to
http://annelasblogi.blogspot.com/ or report me !
New blog (only Neofinetia and Sedirea)
http://annelaneo.blogspot.com/

kolmapäev, 22. veebruar 2012

Phalaenopsis schilleriana x mannii

Kahele taimele oli vajalik  koostada kiiremas korras rehabilitatsiooniplaan.
Esimesena võtsin käsile õievarrega taime. Katsetan, kas on suuteline oma juurte olukorras veel õitsema minema. Tahan tagada tema jaoks parima hoolduse peale lõikust. 
Plaan 1. 
Eemaldatud sai mädanenud ja elutud tühjad juured. Skapellid sai desinfitseeritud viinaga ja haavad kaneeliga. Õnneks jäi alles suurem ilus juureke, keda ma ei hakkanud kergkruusaga katma, pinna peale. Hea võimalus aktiviseerida - tagada pidev sooja veega piserdus. 

19. veebruar
  Üks uus juure tipuke on ka varrelt paistmas. Kaks poolkuivanud-poolelusad jätsin taimele toeks, eks hilisem elu näitab, kas aktiviseeruvad mingilt osalt või mitte. Kogemusi on nii ja naa. Pesapaigaks esialgselt ehitatud jäätee 0,5l pudel.


Plaan 2 – esimesed kolm kuni viis päeva ettevaatlik piserdamine. Seejärel tasapisi ettevaatlik poti niisutamine, siis järgneb kastmisrežiim vastavalt vajadusele. Tavaliselt siis, kui hakkan märkama aktiviseerumist juurtel.

 Kapp tagab talle piisava niiskuse ja soojuse, mis praeguse kriitilise olukorra juures on esmatähtis.
Paitasin teda õrnalt niiske suhkruveega immutatud salvrätikuga, täna on kolmas-neljas päev. Lehtedes on turgor suhteliselt hea. Nii nagu lapsele on peale ehmatust või šokki hea suhkruvett juua, nii ka taimele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar