Kodukord/ House rules

Siit blogist materjalide kasutamisel palun viita aadressile
http://annelasblogi.blogspot.com/ või teata mulle!
Uus blogi (ainult Neofinetia ja Sedirea) http://annelaneo.blogspot.com/

When using materials from this blog please refer to
http://annelasblogi.blogspot.com/ or report me !
New blog (only Neofinetia and Sedirea)
http://annelaneo.blogspot.com/

esmaspäev, 5. märts 2012

TBA Orhideenäituse ostud – 03.03.2012


Tellisin kaks taime, tore on jälle uusi lemmikuid saada. Tänu Ürjele sain oma taimed kätte ilma näitusele sõitmata.
Esimesel pilgul kõik kaunis.
Phalaenopsis amabilis yellow-green - kunagi pidasin kalliks, nüüd siis lõpuks sai muretsetud. Ausalt öeldes ei ole ta mul nagu esireas olnud. Aga sügisesel orhideefoorumi kokkutulekul sain näpuga katsuda ning siis see mõte tuligi. Toredad kirjud lehed.

 
Sammal potis tundub jube, just ülemine tumeroheline osa. Juured nagu samblas ikka, osad paistavad mädad, osad normaalsed. Mõni päevake tuleb tal veel vastu pidada. Loodan, et annab andeks.


Lehe alla kiigates tuli aga veel üllatusi, rohkelt hahkhallitust. Eks ma nühkisin selle viinalapiga ära. Tuli normaalselt ära ja ei olnud veel lehtedesse sööbinud. Lõpuks otsustasin lehed üleni desinfitseerida. Juurekaela juures on nagu midagi ka, aga esialgu tundub, et vast hullu pole. Seep see on, kui juurekael sambla sees ning sammal veel vastu vart.

  

 
Phalaenopsis Buena Jewel x equestris alba - nagu väike pesakond, kolm taime potis. Eks hiljem paitab, kas on eraldi taimed või mitte. Suht kahtlane. Õievars on aga uhke.


 Näha on, et tulemas on teinegi õievarreke. Killustik pudenes reisuga poti pealt ära, all sammal, arvata võib, et miskit võib ka potis olla. Loodan kõige paremat. Natuke kahtlast on juurtel märgata poti peal. Eks mõne päeva pärast selgub, praegu leotan kergkruusa. Lähevad mõlemad sinna, üks kindel vahend juurte taastumisel, minu kogemuste puhul. 

                                

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar